fbpx

Varen bij Pluktea

In samenwerking met de VVV Boskoop organiseren wij ook “bootje varen”. U maakt een leuke tocht over de beroemde Boskoopse sloten. U ziet de boomkwekerijen waar Boskoop beroemd om is van een andere kant. Er zijn diverse arrangementen waar u uit kunt kiezen, maar er is van alles mogelijk!

De volgende tekst is van de VVV Boskoop:

 

“Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de wegen en huizen in Boskoop?

Hoe zien de kwekerijen en de natuur er eigenlijk uit in dit groene boomkwekersdorp op plekken waar geen auto’s rijden maar waar u vaart tussen eenden, waterplanten en waar u kunt kijken naar kwekerijen vanuit een heel ander perspectief.

Dan is een rondvaart zeker wat voor u! Een professionele rondleid(st)er zal u tijdens de rondvaart alles vertellen over Boskoop en haar geschiedenis, maar ook hoe wij als boomkwekersdorp overleven naast de massa bedrijven in andere regio’s U kunt genieten van de mooie natuur en omgeving. Maar het is ook een leuke en gezellige activiteit om eens met een gezelschap te gaan doen. Naast de rondleid(st)er zal de boot bestuurd worden door een ervaren schipper. Maar ook kunnen we niet zonder de bruggenjongen, die ervoor zorgt dat alle bruggen die we onderweg passeren, geopend worden.”

Arrangement ‘bootje varen en pluk je wild’

 

(U kunt ook Pluk je gezond of de heksenborrel kiezen: prijzen zijn dan anders)

 

Opstappen op de boot en parkeren: bij Pluktea
Tijd: 10.30-15 uur
Duur vaartocht: drie kwartier tot maximaal een uur
Kosten vaartocht:6 euro per persoon
Kosten Plukjewild en ontvangst met koffie/ thee en drinken voor op de boot: 30 euro pp .
Minimaal aantal personen: 10

Programma:

10.30: koffie/thee bij Pluktea

11-12 uur: U gaat varen met de VVV boskoop. U krijgt van PlukTea iets lekkers te drinken mee voor op de boot. (denk aan ijskoude vlierbloesemlimonade!)

12-15 uur: U stapt weer uit de boot bij Pluktea. Nu gaat u zelf thee maken en lekkere hapjes proeven tijden onze pluk je wild hightea.
( pluk je wild high tea: welkomstdrankje,  2.5 uur thee maken, hartige en zoete hapjes, voldoende om als lunch te zien, meer weten: zie kopje de hightea op onze website)

15 uur: einde

Arrangement : bootje varen en mini tea (of lunch)

 

Opstappen en parkeren bij: VVV Boskoop aan de Overslag te boskoop.
Tijd: 11.15 uur tot 14 uur
Kosten vaartocht : 8 euro pp
Kosten mini tea of lunch: 14,50 per persoon
Minimaal aantal personen : 10 personen.

 

Programma:
11.15 uur: U stapt de boot in bij de VVV Boskoop aan de Overslag, u kunt hier ook parkeren. U maakt een mooie tocht over het water.

12 uur: u  stapt  uit de boot bij Pluktea. Hier kunt u plaats nemen op het terras (of wanneer het regent lekker binnen) voor een mini tea of een lunch
(keuze van te voren doorgeven aan Pluktea!)
De mini tea : u krijgt van ons een welkomstdrankje en wij vertellen u iets over het maken van de thee. U mag 1 keer thee plukken. Daarbij heerlijke scones, een taartje, koekjes en cake-jes.
Of u kiest voor de lunch: u krijgt : een soepje, salade, 2 luxe belegde broodjes, vers sap of een smoothie, en koffie/thee na met wat lekkers.
(meer info over de mini tea en de lunch? Kijk op de desbetreffende pagina op site)

13.15 uur: u stapt weer in de boot voor een heerlijke vaartocht.

14 uur: u stapt weer uit de boot op de Overslag te Boskoop.

Wat ook kan:

 

– een lunch om 12 uur bij pluktea. Om 13.30 uur stapt u de boot in en maakt u een vaartochtje van drie kwartier . U stapt om 14.15 bij pluktea weer uit de boot en geniet u van een heerlijke hightea of heksenborrel.

 

– u spreekt om 13. uur af op het terras van pluktea, u gebruikt een kopje koffie/thee met taart. Om 13.30 uur wordt u opgehaald om te gaan varen. Rond 14.15 uur stapt u weer uit om een hightea te gebruiken.

 

– U boekt bij ons een mini tea om 10 uur in de ochtend, om 11.15  uur wordt u opgehaald om een vaartocht te maken. Om 12 uur komt u weer aan op het terras van pluktea. Aldaar kunt u een lunch gebruiken.

 

– U spreekt met uw gezelschap af bij pluktea, geniet van koffie of verse thee met wat lekkers, dan wordt u opgehaald door de VVV. U krijgt van ons een picknickmand mee met allerlei lekkers. (Bijvoorbeeld: broodjes, scones met lemoncurd, taartjes, koekjes, stokbrood met kaasjes en dips, fruitsalades, thee/koffie of biologische sapjes) Dit kunt u op de boot gebruiken tijdens uw vaartocht. Na drie kwartier wordt u weer afgezet bij Pluktea, hier kunt u de picknick mand weer inleveren. Eventueel kunt u nog even bijkomen op het terras met een drankje.

 

 

De tijden:

Tijden zijn altijd in overleg. De tijden voorgesteld in de tekst zijn een indicatie.

 

Welke dagen:

Op alle dagen van de week kan er gevaren worden. (Mits dit past bij de VVV en Pluktea)

 

Duur van de vaar tocht:

drie kwartier tot maximaal een uur

 

Betaling:

De kosten voor de rondvaart en de gekozen activiteit betaald u bij pluktea.

 

Reserveren:

Het boeken kan via Pluktea. (Wij nemen dan contact op met de VVV om het programma door te spreken) U mag ook zelf de rondvaart boeken bij de VVV, maar neem altijd ook contact met ons op, zodat u zeker bent van een plekje.

 

NB: Met warm weer raden wij u aan een paraplu  mee te nemen tegen de zon, zorg voor zonnebrand! Met regen: zorg ook dan voor een paraplu. De vaartocht geschiet op een open boot. (Vlet)

Reserveren? Stuur een mail met jouw keuze of bel ons.