Wat is Pluktea? bijzondere high tea 

Kom bij ons de planten en smaken ontdekken: ruik, proef en ervaar hoe lekker het kan zijn je eigen thee te maken uit de verse theetuin.

 

Maar hoe werkt dat dan?

Pluktea is ontstaan uit het idee dat een zakje niet nodig is. Je kunt heerlijke theeën drinken van planten uit eigen tuin. Gezond, spannend en lekker. De planten die je hiervoor kunt gebruiken zijn er talloze, het is echt niet alleen munt wat je in je kopje thee kunt doen. Er is zoveel meer te ontdekken! bijzondere high tea 


Eigenlijk is Pluk Tea een soort workshop ‘zelf je thee leren plukken’. Maar daarnaast is het ook weer een gewone High Tea, want het dient hetzelfde doel: lekker met familie, vrienden of vriendinnen bijkletsen en smullen van allerlei hapjes, alleen bij ons krijg je iets ‘extra’s: thee leren maken van planten uit de kruidentuin! je hebt de keuze uit 3 high tea’s: allemaal hebben ze andere theerecepten.(lees verder bij het kopje ‘de hightea’)


Uiteraard krijg je, net als bij een ‘gewone’ High Tea er ook allerlei lekkers bij. Bij ons is alles hand gemaakt en biologisch. Wij lopen altijd rond om vragen te beantwoorden, maar laten onze gasten ook gewoon genieten van samen zijn!

 

Zo kan een pluk tea eruit zien:
Je spreekt met ons je wensen en aankomst tijd af.  Je wordt ontvangen met koffie of huisgemaakte limonades met wat lekkers. 
Indien voorradig serveren we ook home made ijsthee of een verwarmend soepje uit de tuin. Of kies voor biologische sapjes, vers fruitsap of iets anders lekkers van de kaart voor een feestelijke ontvangst! (meerprijs) Hierna een korte uitleg over het maken van de thee. Bij Pluk je gezond krijg je van ons eerst een pot thee als voorproefje. Je maakt daarna heerlijke kruidentheeën van de plantjes : zoete thee, bloementhee, stevige thee, fruitige thee: er is van alles mogelijk! Je kunt meerdere recepten uitproberen: je mag zo vaak plukken als je wilt!* Wij hebben heel veel recepten om thee te maken, iedere tea optie weer andere.
Je mag daarbij gebruik maken van de honingsoorten en andere (speciale) suikertjes die wij hebben staan. Ook mag je gebruik maken van de vele gedroogde kruiden die klaar staan. Je kunt lekker aan de slag met de thee of nog even wachten op de etagère met lekkers zoals scones met room en huisgemaakte jam, luxe taartjes, verassende cakejes, knapperige koekjes, en uiteraard ook vers brood met zelf gemaakte dipjes, en diverse fingerfood  hapjes op een borrelplank. De tea kun je afsluiten met een toetje van chocoladefondue met vers fruit, een (huisgemaakt) ijsje of iets te drinken van de kaart (meerprijs). bijzondere high tea 

* Wil je langer blijven dan de afgesproken tijd: reserveer dit van te voren!

 
bijzondere high tea 

 

DE THEE OPTIES
DE ROEI- EN PICKNICK-OPTIES

bijzondere high tea