GLASPLUKTEA_HIGHTEA2

We hebben verschillende soorten High Tea’s. We bieden de volgende aan, maar schroom niet om je wensen kenbaar te maken, er is van alles mogelijk! Wat je ook kiest: er is natuurlijk genoeg ruimte en rust om samen te praten en eventueel een wandeling te maken. Reserveren is een must.

 

De High Tea kan op vrijdag en zaterdag geboekt worden. Andere dagen op aanvraag. (zie kopje ‘contact’)De Tea kan plaatsvinden vanaf 10,30 uur , rond lunchtijd, of in de vroege middag. Andere tijden in overleg. Grote groepen kunnen op de door hun gewenste dag boeken. uktea High Tea.

Iedere workshop is geschikt voor groepjes van 2 tot ongeveer 70 personen.

Hulp nodig met kiezen? Bel ons gerust, door onze ervaring de afgelopen jaren, weten we u vast goed te adviseren wat voor u en uw groep(je) het meest geschikt is!uktea High Tea.

Pluktea High Tea.

 Pluktea High Tea.

Zo kan een pluk tea eruit zien:

Je spreekt met ons je wensen en aankomst tijd af.  je wordt ontvangen met koffie of huisgemaakte limonades. Indien voorradig serveren we ook home made ijsthee.
Hierna een korte uitleg over het maken van de thee. Bij Pluk je gezond krijg je van ons eerst een pot thee als voorproefje. Je maakt daarna heerlijke kruidentheeën van de plantjes : zoete thee, bloementhee, stevige thee, fruitige thee: er is van alles mogelijk! Je kunt meerdere recepten uitproberen: je mag zo vaak plukken als je wilt!*  daarnaast maken we gebruik van de vele gedroogde kruiden die klaar staan. Je kunt lekker aan de slag met de thee of nog even wachten op de etagère met lekkers zoals lekkere taartjes, verassende cakejes, knapperige koekjes en meer. bij de hartige afdeling krijg je:  vers brood met zelf gemaakte dipjes, heerlijke hartige hapjes en vaak een verassing van de chef!  
* Wil je langer blijven dan de afgesproken tijd: reserveer dit van te voren!
Pluktea High Tea.

Lunchen bij Pluktea?

Dat kan ook! wij hebben een kaart en een dagkaart waar diverse lunchgerechten op staan. Wij verzoeken u wel te reserveren zodat wij een tafel voor u kunnen reserveren. Neem eens een kijkje op www.vunch.nl voor lunch ideeën
(Pluktea werkt samen met Vunch!)
Wat we ook hebben: heerlijke lattes, super koffie, verse sappen en smoothies, vele lekkere frisjes, huisgemaakte Chai, en veel meer….gewoon wat komen drinken kan dus ook!

Lunch (voor groepen)

Wat ook kan is een compleet verzorgde lunch bij ons boeken,
Dit kan vanaf 5 personen tot 70 personen. Wij kunnen uw lunch aanpassen aan dieetwensen, denk aan vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactose vrij of tarwe vrij.

Meer info over de lunch? neem contact op!

openingstijden

Voor de openingstijden verwijzen wij u graag naar de pagina contact. Hier ziet u ook de data staan dat wij in principe gesloten zijn. Of zoekt u een afwijkende datum, bijvoorbeeld een zondag? Ook deze data kunt u daar vinden.

 

 

Nieuw: Mini Tea
12.50 per persoon.

 

(VANAF 2 PERSONEN, MAAR DEZE TEA GAAT PAS DOOR WANNEER ER OOK ANDEREN GROEPEN OP EEN DAG GEBOEKT STAAN)Pluktea High Tea.

Niet zoveel tijd? Of hoef je niet zoveel high tea hapjes? Maar toch zelf thee plukken?Dat kan ook! Boek een Mini tea.

 

wat krijg je:
Welkomstdrankje.
1 uur thee drinken en plukken.(na 1 uur is het dus wel echt afgelopen;)
Je krijgt een korte uitleg en dan ga je aan de slag. Je kunt 1 potje thee maken.

Daarbij kun je kiezen uit de volgende hapjes:

– een hartige etagere met diverse soorten brood, dipjes,  warme en koude lekkere hapjes.

of:

– een zoete etagere met huisgemaakte zoete hapjes. bijvoorbeeld:  prachtige koekjes, cake-je en een taartje

Je wordt ontvangen met een welkomstdrankje, we leggen uit hoe je thee plukt, daarna kun je thee plukken.

icon_los_smaken

Pluk alle smaken (voor grote groepen)

kosten: € 38,- p.p .

 

Een heel speciale workshop!
Alleen nog voor grotere groepen te boeken!

 

 

Voor wie: grotere groepen die iets speciaals willen! Bijvoorbeeld: bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiefeesten, babyshowers, eigenlijk alle groepen mensen die zin hebben in een middag bezig zijn en daarnaast uiteraard ontspanning en tijd voor elkaar zoeken.

Wanneer: deze workshop is te boeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag .

In de weekenden soms ook op zondag. Op de zaterdag is er vaak geen plaats, maar u kunt het altijd proberen!

Prijs : Vanaf 15 personen: 38 euro per persoon

Tijdsduur: ongeveer 3-3.5 uur. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna vaak niet meer vrij!

 

 

 

Wat is dat?

Maak je eigen thee en neem hem mee!

 

De naam zegt het al: je gaat heeeel veel kruiden proeven, steeds een klein slokje. Je krijgt eerst een uitleg, dan helpen wij je op weg om alle smaken uit de tuin te vinden . Na ons rondje in de tuin nemen we je mee naar de gedroogde kruiden, ook daar maken we een selectie uit om te proeven

De bedoeling is dat je na het proeven, een helemaal zelfbedachte thee bedenkt en plukt. Je kunt eventueel je zelf bedachte thee na de workshop nog eens plukken om thuis te laten proeven!

 

Zo ziet het er ongeveer uit:

Ontvangst met koffie en huisgemaakte limonades of heerlijke icetea die wij uiteraard zelf maken. Wij brengen u vlak daarna allerlei zoete hapjes uit eigen keuken, van scones tot taart, uiteraard serveren we daar een paar potten thee uit de tuin bij: zo kom je alvast in de sfeer!

Dan nodigen wij u allen uit voor een uitleg in de tuin: nu kun je alle verschillende smaken  gaan proeven!   Wij begeleiden hierin en helpen je op weg, ook liggen er recepten ter inspiratie klaar. Wanneer de smaken uitgekozen zijn die je het lekkerste vond , dan gaan we naar de tafel met gedroogde kruiden, hier proeven we ook nog het een en ander. Dan is het tijd om je zelf bedachte thee uit te gaan proberen in een potje of glas. Wanneer de thee toch nog wat nodig heeft dan kan dit geplukt worden. Neem daarna lekker uw thee mee naar uw tafel en geniet van uw thee! Wij horen graag hoe hij geworden is! De middag wordt afgesloten met een glaasje van de menukaart. U mag iets uitkiezen wat er op de kaart staat. Daarbij serveren wij divers vers brood met dipjes, een kaasplankje en meer.
Natuurlijk serveren wij ook een toetje, denk aan een huisgemaakt ijsje met een chocolade cake. Eventueel kunt u hier koffie bij bestellen.

 

Uiteraard kan de middag op verzoek ook anders ingedeeld worden. Als u wensen heeft dan horen we het graag!

icon_pluk_niet

 

PLUK… NIET!
kosten: € 22,- p.p .

 

Maar stiekem toch wel, want de kruiden komen allen uit onze tuin..;)

 
vanaf 2 personen.

duur: ongeveer 2 uur

Wat is dat?

He? Niet plukken? Bij pluktea? JA!
Want dit is zo leuk! Nu we zelf in de winter een hele la vol met gedroogde kruiden uit onze tuin hebben gevuld zijn we erachter gekomen dat het ontzettend leuk is om ook met gedroogde kruiden zelf een thee samen te stellen. Steeds even afvragen waar je zin hebt, en dat dan gaan maken. Beetje last van je buik? Venkel, munt of vrouwenmantel erin. Moe? Ginseng en munt! Zin in zoet? Wat stevia, zoethout of aztekenkruid. Slaapmutsje? Verveine en valeriaan.
Ga zo maar door…
Oke het nieuwe niet plukken, maar wel je eigen kopje thee maken ..bij Pluktea!

Hoe gaat dat?
De tafel is gedekt met grote dienbladen vol met kruiden. Gedroogde kruiden. Maar je vind ook wel een vers plantje hier en daar om in je thee te doen.
Er liggen recepten klaar die je kunt volgen. Maar je mag ook zelf expirimenteren met het maken van jouw perfecte kopje thee.*Je maakt dus kopjes thee deze keer, ook leuk om aan elkaar te laten proeven. Niet lekker? Geeft niks! Begin gewoon opnieuw! Er staan schone glazen klaar voor de volgende ronde.
Wanneer je zelf een thee hebt bedacht en hij was lekker dan mag je een klein zakje van je eigen thee meenemen voor thuis om te laten proeven. (meerprijs: 3 euro per persoon) We geven je wat korte tips en ideeën over het maken van een perfect kopje thee.

Je wordt ontvangen met een welkomstdrankje in de vorm van koffie, huisgemaakte limonades of iets anders lekkers. Je krijgt van ons een kleine uitleg over het maken van de thee. Daarna worden de zoete en hartige hapjes tegelijk aan u uitgeserveerd. U kunt zelf aan de slag met maken van de thee. u krijgt wel minder hapjes dan bij de andere hightea’s.
* wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt raden wij aan de recepten te volgen.

Wat krijg je?

2 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Je mag zoveel thee maken als je wilt! Aan het einde van de workshop mag je, tegen een meerprijs van 3 euro, een  zakje zelf gemaakte thee meenemen. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna helaas vaak niet meer vrij!
Heeft u vragen of wilt u direct reserveren?
Mail of bel ons voor vragen en of de door jouw gekozen datum vrij is!

 

 

 

PLUK JE WILD!
kosten: € 25,- p.p .

vanaf 2 personen.
 
duur: 2.5  uur

Wat is dat?
Veeeeel recepten om samen potjes thee te maken!!

Samen maak je de lekkerste potjes thee uit de tuin! Het leuke hierbij is dat je je eigen groepje in twee (of meer) deelt, kies per groepje een thee recept uit. Aan tafel kun je van elkaars potje thee proeven! Zo ontdek je veel meer smaken…Hierna kun je eventueel nog eens plukken..en nog eens…en nog eens… De uitleg van de ‘workshop’ is kort maar krachtig: na de uitleg ga je zelf de tuin in met de receptjes die wij geven of je verzint zelf een heerlijke combinatie!
In deze workshop heb je de meeste recepten en in de recepten lees je veel over de eventuele gezondheidsvoordelen die de thee heeft. Wij gaan, wanneer je dat wenst, mee de tuin in om al je vragen te beantwoorden! De tweede of derde keer plukken proberen jullie het zelf! (lukt het niet dan staan wij uiteraard klaar)

Je wordt ontvangen met koffie of huisgemaakte limonade. Bij de Tea krijg je natuurlijk ook hapjes. Zoet en hartig. Zie voor ideeën wat je zoal krijgt bij het kopje ‘het eten’. 

Wat krijg je?
2 tot 2.5 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie. Wanneer je dit niet doet is de tafel daarna helaas vaak niet meer vrij! Je krijgt een welkomstdrankje, zoete en hartige hapjes, de meeste recepten!


 

PLUK JE GEZOND
kosten: € 29,- p.p .

vanaf 2 personen.

duur: ongeveer 2,5-3  uur

Wat is dat?
Very healthy theetjes en happies

Je gaat in deze workshop los op de gezondste theetjes uit onze tuin. Maar eerst krijg je een welkomstdrankje in de vorm van vers geperst fruit en/of groentensap. Of kies uit onze huisgemaakte siropen, zoals lavendel, rozen of vliersiroop. Daarna laten we je een gezonde thee proeven. Hierbij krijg je eventueel een  uitleg waarom deze thee zo gezond is. We gebruiken alleen natuurlijk zoet in de thee.  Denk aan de vele zoete plantjes uit onze tuin, maar ook hebben we allerlei andere spannende ‘zoetjes’ klaar staan!

Hierna kun je  zelf  thee plukken aan de hand van de uitgedeelde receptjes. 

de hapjes: u kunt kiezen:
wij kiezen sowieso voor biologische producten, maar gaan bij pluk je gezond kun je kiezen:
– wilt u suikervrije hapjes? of gluten vrij? Lactose vrij?
– of wilt u liever toch onze ‘gewone’ heerlijke  hapjes bij de thee?
Het kan allebei: geef dit door bij de reservering!
NB: geeft u niks door dan krijgt u onze ‘gewone’ heerlijke hapjes.

Wat krijg je?

2.5 tot 3 uur thee drinken met allerlei lekkers erbij. Wanneer je langer wilt blijven vermeld dit dan bij je reservering zodat wij de tafel langer reserveren voor jullie.
Extra: vers geperst fruit/groentensap of limonades. Je krijgt thee aan tafel geserveerd. Je mag zelf plukken of wij nemen dat uit handen. De aller gezondste theeën en recepten! Gezonde hapjes! vers geperst sap als welkomstdrankje!   Je hebt onbeperkt toegang tot de speciale suiker alternatieven die wij aanbieden! Je mag zoveel thee plukken als je wilt.

Wij bakken op verzoek ook  gluten-arm, lactose vrij,  suikervrij:maar wel alleen bij deze workshop!

Plantaardig (Vegan) bakken wij op verzoek bij iedere workshop!


EXTRA’S

Eventueel kunnen de Tea’s uitgebreid worden met meer hapjes zodat het een volwaardige lunch of diner wordt. Denk aan brownies, zoute salie-stengels, een soepje,  wraps of fingerfood sandwiches.  Zie ‘het eten’ voor meer ideeën. Neem even contact op voor de prijzen. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor een glas vers geperst fruitsap, frisdrank of sap. Ook hebben we een menu- kaartje met (borrel)hapjes. Het is fijn als u van te voren aangeeft hiervan gebruik te willen maken zodat wij genoeg tijd inplannen voor uw uitje
Inbegrepen is:
• Thee (ook heerlijke theezakjes ):  zoveel u wilt
• Koffie (alleen gewone koffie: speciale koffie soorten zoals cappuccino/espresso dient u apart te betalen)
• Per persoon voldoende hapjes, taarten, scones etc.
• welkomstdrankje

 Pluktea High TeaWorkshop